GOUDA – Nieuwsjaarsnacht kreeg de politie van Gouda een melding van een mogelijke beroving aan de Heuvellaan in Gouda. Hierbij zou een vuurwapen zijn gezien. De politie spoedde zich met vele eenheden die kant op.

Agenten troffen twee personen aan bij het voertuig wat door de melder was doorgegeven. Eén van deze personen voldeed ook aan het opgegeven signalement. Omdat bij dit soort meldingen geen enkel risico wordt genomen is een zogenaamde BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) procedure gestart. Hierbij hebben agenten hun dienstwapen op het voertuig en personen gericht en hebben zij hun bij het voertuig weggepraat. Hierbij zijn twee personen aangehouden.

Op het bureau bleek van een beroving geen sprake en betrof het hier een ruzie. Ook werd bij de personen en in het voertuig geen vuurwapen aangetroffen. Nadat dit vastgesteld was zijn beide personen direct weer in vrijheid gesteld.

Tekst: Politie Gouda

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen