BOSKOOP – De politie kreeg op dinsdagochtend de melding dat er jerrycans en blauwe vaten lagen op de Omloop in Boskoop. Hierop heeft zij de brandweer ingeschakeld. Het bleek te gaan om afval waarmee waarschijnlijk XTC is gemaakt.

De brandweer heeft diverse metingen verricht en heeft uiteindelijk de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gevraagd. Deze kon nauwkeuriger meten en gaf het advies om alle vaten rechtop te zetten, om (verdere) lekkage te voorkomen van de vaten. Nadat dit gebeurd was, kon de brandweer terug naar de kazerne. Vanuit de gemeente wordt er voor gezorgd dat de vaten en vloeistoffen worden opgeruimd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de vaten. De avond ervoor werd er vlakbij, op de Warmoeskade in Bodegraven, ook al drugsafval aangetroffen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen