VOORSCHOTEN – Op zaterdagochtend heeft er brand gewoed in een wooncomplex aan de Professor Boerhaaveweg in Voorschoten. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Ook was er een zwaargewonde, waarvoor ook de lifeliner werd gealarmeerd.

De brand werd ontdekt door een verzorgster die bij het slachtoffer naar binnen  wilde gaan. De brand woedde in de slaapkamer. De brandweer heeft na aankomst het slachtoffer uit de woning gehaald. Zij is daarna gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. De lifeliner is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

De brand was in een matras, welke buiten is afgeblust door de brandweerlieden. De oorzaak van de brand is echter onbekend; hier zal de politie onderzoek naar doen. Alle andere bewoners zijn geëvacueerd. Ook heeft de brandweer meerdere metingen verricht op schadelijk stoffen, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Cookievoorkeuren wijzigen