MOORDRECHT – Op woensdagochtend was er een melding van een gaslekkage bij werkzaamheden op de Oostpolderweg in Moordrecht. Door de werkzaamheden was een leiding geraakt.

De brandweer heeft diverse metingen verricht en stand-by gestaan totdat Stedin wat aan de situatie kon doen. De Banketgroep, waar de werkzaamheden voor de deur zijn, heeft alle apparatuur uit kunnen zetten. Hierna heeft Stedin de gastoevoer afgesloten, waardoor het bedrijf zonder gas kwam te zitten. Nadat dit gedaan was, kon de brandweer terug naar de kazerne en kon Stedin het gat gaan dichten. De Oostpolderweg was korte tijd afgesloten, maar kon worden vrijgegeven nadat het gevaar geweken was.

De brandweer werd “beloond” voor de inzet met twee dozen met allerlei koeken, waar ook de fotograaf van mocht profiteren.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen