GOUDA – Deze middag is er een persoon aangehouden in een opvang van het Leger des Heils dat gevestigd is op de Livingstonelaan in Gouda. De dienst speciale interventies van de politie kwam ter plaatse om de aanhouding te verrichten.

Volgens een medewerker van de opvang was er een persoon de opvang ingelopen zonder dat deze een verblijfsvergunning van de opvang had. Deze persoon zou zichzelf in een ruimte hebben ingesloten waarop de politie gebeld werd. De politie kwam ter plaatse en schakelde de hulp van de dienst speciale interventies (DSI) in, deze kwam met spoed ter plaatse. De politie is enige tijd in en rond het pand bezig geweest.

Een medewerker van de DSI stond op het dak van het pand en richtte een camera op de ruimte waar de persoon zich ingesloten had, hiermee kon er een plan gemaakt worden. Niet veel later was er een harde knal te horen en werd er geschreeuwd in de ruimte waar de persoon zat. De DSI had de persoon overmeesterd en aangehouden. De persoon is door de politie vervoerd waarna de rust weer snel wederkeerde. Een ambulance kwam ook ter plaatse en stond stand-by, deze is zover bekend verder niet in actie gekomen.

Foto’s: Franklin Coenen

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen