GOUDA – Even voor 5 uur ’s nachts werden de hulpdiensten opgeroepen voor de melding van een persoon te water aan de Fluwelensingel in Gouda. Later werd er opgeschaald naar Middel duikalarm en werd er een zoektocht op touw gezet.

In eerste instantie werd er gezocht ter hoogte van de ambulancepost vanaf de Goejanverwelledijk. Omdat het zeker was dat er iemand te water was geraakt, werd de zoektocht verder uitgebreid. Uiteindelijk werd er een vrouw in de Hollandse IJssel aangetroffen, ter hoogte van de Waaier Sluis. Ze was verward en was gaan zwemmen. De brandweer heeft haar aan de kant weten te brengen. Hierna is ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen.

Dit was al de tweede keer in een paar dagen tijd dat er iemand midden in de nacht was gaan zwemmen in deze omgeving.

Foto’s: Remco F. Gerritsen

Cookievoorkeuren wijzigen