BOSKOOP – Op woensdag even na 11 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een vreemde lucht bij de Hoogvliet aan de Linnaeusweg in Boskoop. In de supermarkt was eerder al een lekkage ontstaan in een koelinstallatie, waar aan gewerkt werd. Tijdens deze werkzaamheden is het lek groter geworden en kwam er een grote hoeveelheid CO2  vrij. Hierop werd de supermarkt ontruimd.

De brandweer schaalde op naar “Incidentenbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS)”, waarop meerdere eenheden ter plaatse kwamen. De brandweer heeft in het pand metingen verricht en nam de CO2 waar. De kraan voor deze koolstofdioxide is dichtgedraaid, waarop het pand geventileerd kon worden. Brandweer Hollands-Midden liet weten dat de super weer vrijgegeven zou worden als er geen CO2 meer te meten zou zijn. Na het vrijgeven van de winkel, bleek dat de monteurs enkele uren nodig zouden hebben om het euvel te repareren, waardoor de Hoogvliet de rest van de dag gesloten zal blijven.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, maar er stond wel een ambulance stand-by. De oorzaak van de lekkage is onbekend.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen