GOUDA – Deze ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Blekerssingel in Gouda. Meerdere ambulances, politie – eenheden en de brandweer gingen met spoed ter plaatse. Ook het mobiel medisch team werd gealarmeerd.

Ter plaatse was al snel duidelijk dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden. Een fietsster (47 jaar) werd aangereden door een vrachtwagen waarna deze enkele meters is meegesleurd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat hulp niet meer mocht baten en dat de fietsster ter plaatse was overleden aan haar verwondingen. Het lichaam werd afgeschermd en de Blekerssingel werd in beide richtingen afgesloten. De betrokken vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk eerst niets doorgehad van de aanrijding, maar is even later teruggereden en aangehouden door de politie.

Een speciale calamiteitenunit van de politie kwam ter plaatse en heeft zwarte schermen geplaatst zodat omstanders niets meer konden zien van de plaats van het ongeval. Hierdoor werd ook de Kleiwegbrug afgesloten. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval. De fietsster zou vanaf de Kleiwegbrug zijn gekomen en wilde oversteken. De vrachtwagen kwam vermoedelijk ook uit deze richting en sloeg rechtsaf de Blekerssingel op waar hij de fietsster over het hoofd zag, dit is echter nog niet bevestigd door de politie.

Omdat de gehele Blekerssingel, een drukke doorgaande weg, afgesloten was zorgde dit voor een flinke verkeerschaos rondom Gouda.

Dit item is op een later tijdstip gepubliceerd vanwege de ernst van de situatie. 112HM wenst de nabestaanden en alle betrokkenen heel veel sterkte.

Foto’s : Rob de Jong & Franklin Coenen

 

Cookievoorkeuren wijzigen