NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Deze avond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook het mobiel medisch team werd gealarmeerd.

Ter plaatse bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een motorrijder ernstig gewond is geraakt. De ter plaatse gekomen hulpdiensten ontfermden zich over het slachtoffer. Het mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter ter plaatse, deze landde in een naastgelegen weiland. De motorrijder reed tussen de file door toen er een auto, welke de motorrijder waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien, van rijstrook wisselde. De motorrijder ontweek deze auto maar kwam hierdoor wel in botsing met minstens twee andere voertuigen en de vangrail waarna hij ten val kwam. De motorrijder is na enige tijd onder begeleiding van de arts van het mobiel medisch team met spoed vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam.

De A20 is enige tijd afgesloten geweest in de richting van Gouda, het overige verkeer werd hierdoor omgeleid. Nadat de politie klaar was met haar onderzoek en de motor was geborgen door een ter plaatse gekomen berger is de A20 weer vrijgegeven.

Foto’s: Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen