BOSKOOP – Op maandagmiddag kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Boskoopse Babsloot. Al snel bleek de brand in de keuken te zijn.

De brandweer heeft zichzelf toegang tot de woning verschaft en kon al snel het euvel vinden: er bleek een pannetje op het vuur te staan. Op de pan lag ook nog eens een plastic kom, welke voor extra brandlucht en -rook zou hebben gezorgd. De brandweer had de situatie snel onder controle en heeft het pand nog geventileerd. Ook is er nog een uitgebreide controle geweest van de afzuigkap, waarbij onder andere de warmtebeeldcamera is ingezet.

De bewoonster bleek kort voor de melding de woning te hebben verlaten. Waarschijnlijk is zij het vuur vergeten, maar gelukkig werd de brand snel ontdekt waardoor erger voorkomen kon worden. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen