GOUDA – Deze ochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Tesselschadestraat in Gouda. Ter plaatse stond een voertuig volledig in brand met flinke rookontwikkeling tot gevolg.

De brandweer zette twee stralen hogedruk in om de brand te bestrijden. Het brandende voertuig lekte brandstof wat vlam vatte en zich al snel over de straat verspreidde. Toen de brand uit was heeft men nog nageblust met schuim. De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het voertuig met een Duits kenteken zou de Tesselschadestraat in zijn gereden waarna deze in brand is gestoken en de inzittende(n) zijn gevlucht. De politie zette de straat af om sporen veilig te stellen. De forensische opsporing kwam ter plaatse en heeft onderzoek gedaan. Na een tijdje was het onderzoek afgerond waarna het voertuig kon worden geborgen en de Tesselschadestraat weer kon worden vrijgegeven.

———————————————————————————————————-

Update politiebericht:

Het voertuig dat vannacht op de Tesselschadestraat in Gouda in vlammen is opgegaan zou betrokken zijn geweest bij een schietincident in Zoetermeer. Omstreeks 02:45 uur kreeg de politie een melding van een omstander welke had gezien dat er vanuit een rode auto schoten werden gelost bij een discotheek aan de Van de Hagenstraat in Zoetermeer. De politie kwam ter plaatse en al snel werden er kogelinslagen en kogelhulzen gevonden bij de club.

Later deze nacht kwam de melding binnen van de voertuigbrand op de Tesselschadestraat. De uitgebrande auto bleek sinds eind augustus gestolen te zijn. Vlak na het ontstaan van de brand werd een donkere auto gezien die weg reed. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt deze zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Foto’s: Franklin Coenen & Regio15.nl/Daan van den Ende

Beelden van de discotheek in Zoetermeer

Cookievoorkeuren wijzigen