NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op woensdagavond werd de brandweer van post Nieuwerkerk opgeroepen voor een dier te water nabij de kruising van de 2e Tochtweg bij de Parallelweg Noord. Bij aankomst bleek de koe net zelf uit het water te zijn gekomen. Echter liep het dier op de openbare weg, waardoor er alsnog actie door de brandweerlieden ondernomen moest worden.

Een bekende van de eigenaar kon gecontacteerd worden, waarop hij kwam om de koe enigszins op dezelfde plek te houden. Dit was nadat zij al de benen had genomen. Nadat de eigenaar zelf ook was aangekomen, besloot hij ervoor om de koe weer via dezelfde weg terug te laten keren naar het weiland: via de sloot. De koe werd de sloot ingejaagd en vervolgens door de boer, m.b.v. een trekker, in de wei weer op het droge getrokken. Hierop kon de brandweer terug naar de kazerne. Zover bekend heeft het dier niks aan het avontuur overgehouden.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen