GOUDA – Op zaterdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Ridder van Catsweg in Gouda. In eerste instantie werden de hulpdiensten naar de kruising met de Bloemendaalseweg gestuurd, maar uiteindelijk bleek het nabij de Burg. Van Reenensingel te zijn. Een scooter en een fietser waren ten val gekomen.

Er waren twee gewonden bij het ongeval. Eén van hen was dusdanig ernstig gewond geraakt, dat deze met spoed naar het ziekenhuis moest. Onder begeleiding van een motoragent werd er eerst gestopt op de Goudse Poort; hier was de traumahelikopter geland. Nadat de trauma-arts was ingestapt, kon de ambulance verder naar een ziekenhuis in Rotterdam. Tijdens deze zogeheten rendez-vous werd de Goudse Poort vanuit Gouda richting de N451 stilgezet. Het andere slachtoffer is naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.

Het is onbekend of de scooter en de fietser elkaar geraakt hebben, aangezien de vermoedelijke oorzaak een loszittende tegel in het fietspad is. De VOA heeft onderzoek gedaan op de plek des onheils. De Ridder van Catsweg was dicht vanaf de Van Reenensingel richting de Büchnerweg.

Foto’s: Duncan Kraaijer & Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen