NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op donderdagmiddag is er brand ontstaan bij slachterij Boer aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. De brand woedde in dekbeplating en een spouwmuur. Er werd uiteindelijk opgeschaald naar zeer grote brand.

Volgens de brandweer is de brand vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden aan het dak. Om bij de brandhaard te komen is een deel van het dak en de muur gesloopt. Na ruim een uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Hierop heeft de brandweer een controle uitgevoerd in het gedeelte van het pand waar de brand niet had gewoed. Hierdoor kon een deel van het gebouw, welke volledig was ontruimd, vrijgegeven worden. Ongeveer 2,5 uur na de eerste melding werd het volledige pand vrijgegeven. Ook de ‘s-Gravenweg kon toen weer worden opengesteld, nadat deze werd afgesloten ten tijde van de brandbestrijding. De brandweer gaf aan dat door snel optreden de schade beperkt is gebleven.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen