WADDINXVEEN – Dinsdagavond 29 mei werd even na 21:00 uur de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de St. Victorstraat in Waddinxveen.

Ter plaatse bleek al snel dat het een flinke uitslaande brand betrof, hierop werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ en uiteindelijk naar ‘grote brand’. Door de opschaling gingen meerdere brandweervoertuigen aanrijdend.

De brand woedde in garageboxen en ging gepaard met veel rookontwikkeling. De rook trok richting de A12, maar was mede door het weer niet altijd goed zichtbaar. Als gevolg van de rookontwikkeling werd o.a. de Kanaaldijk ter hoogte van bedrijventerrein Coenecoop afgesloten. De garageboxen, welke onder meer werden gebruikt voor opslag en waar ook voertuigen stonden, moeten als verloren worden beschouwd. Nadat het vuur onder controle was, heeft de brandweer de boxen gesloopt, om zo het blusproces te kunnen versnellen. Omliggende panden werden ontruimd.

Over de oorzaak meldt het AD:
In de voorste drie garageboxen waren een aantal mannen bezig met het opknappen van drie auto’s. ,,Tijdens die werkzaamheden is er gelast en vermoedelijk een vonk overgesprongen op de benzine, met een ontploffing tot gevolg’’, zegt Angelique Geukes, echtgenote van Kees Geukes die de garageboxen beheert. Het vuur verspreidde zich razendsnel, de exacte schade is nog onduidelijk. ,,In totaal hebben we hier dertien garageboxen. In de andere boxen zitten ook auto’s, meubels en huisraad. Wat daarvan over is, is vooralsnog niet bekend.’’

Foto’s: Remco F Gerritsen & Rob de Jong
Video: o.a. Rob de Jong

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen