CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Op maandag 7 mei rond 10.45 uur heeft er op de Abram van Rijckevorselweg in Capelle a/d IJssel een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Vele hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de traumahelikopter.

De hulpdiensten hebben na aankomst zich direct ontfermd over het slachtoffer nadat zij ter plaatse waren. De fietser is enige tijd op straat behandeld en vervolgens “ingepakt” en uiteindelijk per brancard de ambulance ingereden. Deze is met spoed en met de trauma-arts naar een ziekenhuis vertrokken.

Vele hulpdiensten werden opgeroepen, omdat het een grensgeval betrof. De aanrijding vond plaats in Capelle, maar de auto kwam tot stilstand op de Schielandweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Mede daarom rukten zowel twee ambulances vanuit de meldkamer Rotterdam als twee ambulances vanuit Hollands-Midden uit en ook van beide regio’s werd de brandweer ingezet voor een AED inzet.

De weg werd na het ongeval volledig afgesloten. De VOA heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Op de bewuste kruising, met de Blaardorpseweg, staan wel verkeerslichten.

Update 9 mei: het slachtoffer, een 83 jarige Rotterdammer, is op dinsdagavond aan zijn verwondingen overleden.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen