WADDINXVEEN – Op woensdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Korenakker in Waddinxveen. Een bewoner had rook waargenomen in zijn huis.

Nadat de bewoner de vaatwasser had aangezet, zag hij enige tijd later rook uit een stopcontact komen. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd. Zelf wist de bewoner nog de elektra en het gas af te sluiten en samen met zijn partner het pand te verlaten. De brandweer heeft een controle uitgevoerd. Ondanks de uitgerolde hoge druk, waren bluswerkzaamheden niet nodig. Na de controle kon men terug naar de kazerne.

Een brandweerman wist te vertellen dat de vrijwilligers, die onderweg waren naar de kazerne in Waddinxveen, hinder hadden van de wegwerkzaamheden op de Noordkade, waarmee de aanrijdtijd langer werd.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen