VLIST – Woensdagmiddag werden brandweer, ambulance en politie in grote getale gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Oost Vlisterdijk in Vlist. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam werd gealarmeerd.

Op de smalle dijk bleek een vrachtwagen, geladen met betonplaten, van de weg af te zijn geraakt. Enkele honderden meters voor hij op zijn bestemming zou zijn om betonplaten af te leveren. De vrachtwagen kwam hierbij op zijn kant / kop terecht. De chauffeur wist zelf uit de cabine gekomen en liep wonder boven wonder geen verwondingen op. De traumeheli werd hierop boven Gouda afgemeld en vloog retour.

Al snel werd duidelijk dat een voorbijganger, welke het niet vertrouwde, het alarmnummer 112 had gebeld. De vrachtwagen bleek toen al enige tijd daar te liggen en de chauffeur was inmiddels bij zijn collega’s die een stukje verderop bezig waren, waar de chauffeur zou moeten lossen. Nadat hun doorkregen dat alle sirenes die ze hoorde voor hun bedoeld waren, hebben zij zich spoedig gemeld om duidelijk te maken dat alles, naar omstandigheden, ‘oke’ was en er geen hulpdiensten nodig waren.

Update berging 28-03 23:30

Vanaf 18:00 woensdagavond zijn zowel de Oost- als West Vlisterdijk afgesloten voor alle verkeer i.v.m. de berging. Met drie grote bergingsvoertuigen werd de vrachtwagen zeer zorgvuldig weer op de smalle dijk gehesen. Rond 22:00 stond de vrachtwagen weer op de weg. Hierop konden de opruimwerkzaamheden beginnen. Toch stond er nog een klus te wachten. De vrachtwagen moest op de doodlopende weg worden gekeerd om afgevoerd te worden. Uiterst voorzichtig is men hiermee aan de slag gegaan en de wagen zou bij een boerderij worden gekeerd om vervolgens te worden afgevoerd. Met overige herstelwerkzaamheden zoals de betonplaten verwijderen, gelekte olie uit de sloot halen, een geraakte boom te verwijderen en de berm weer in orde te maken zal donderdag worden begonnen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen