GOUDA – Donderdagavond 15 maart rond 20:00 werden brandweer, ambulance en politie in grote getale naar de Nieuwe Gouwe Oost Zijde in Gouda gestuurd voor een voertuig te water ter hoogte van de McDonald’s. Er bleek tegenover de McDonald’s een auto te water te zijn geraakt. Alle hulpdiensten waren nog niet eens op de plaats des onheils toen een automobilist op de kruising met de bocht vanaf de Burg. Jamessingel rechtsaf de Goudse Poort op een scooterrijder omver reed. Dit gebeurde door de afleiding van de te water geraakte auto.

De inzittenden van de te water geraakte auto kwamen aan wal en zijn gecontroleerd in twee ter plaatse gekomen ambulances. Een derde ambulance ontfermde zich over de scooterrijder. De brandweer heeft met de inzet van duikers en de autoladder nog gezocht naar eventuele andere slachtoffers, maar deze bleken er gelukkig niet te zijn.

Eén inzittende van het te water geraakte voertuig en de scooterrijder zijn zonder spoed naar het ziekenhuis in Gouda vervoerd. De derde ambulance kon uiteindelijk zonder slachtoffer retour.

Twee bergers kwamen ter plaatse om het voertuig uit het water te vissen en te bergen. De automobilist die de scooterrijder aan reed, kon zijn eigen weg vervolgen. De scooter is door de politie meegenomen.

Hoe de auto te water kon raken is niet bekend. Ten tijde van de afhandeling van het ongeval is vrijwel het gehele kruispunt Nieuwe Gouwe O.Z. / Goudse Poort / Burg. Jamessingel afgesloten geweest.

Foto’s: Marco van Bemmel


Cookievoorkeuren wijzigen