GOUDA -  Deze avond werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een melding persoon te water aan de Nieuwe Broekweg in Gouda. Al snel werd er opgeschaald naar middel duikalarm en uiteindelijk naar groot duikalarm.

Een persoon wilde volgens getuigen vanaf de Nieuwe Broekweg naar de overkant zwemmen nabij de Julianasluizen. Deze persoon raakte vermist waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd.

Meerdere brandweervoertuigen waaronder de duikers gingen aanrijdend. Ook werden er een tweetal ambulances gealarmeerd en kwam het mobiel medisch team ter plaatse. Er werd een grote zoekactie gestart. drie duikteams zijn in het water op zoek gegaan naar de persoon welke mogelijk nog in het water lag, ook werden er drie brandweerboten ingezet om van bovenaf het water af te zoeken. De hulpdiensten hebben van zowel langs als op en in het water gezocht naar de persoon.

Na ruim een uur was de persoon nog steeds niet in het water aangetroffen en waren de hulpdiensten nog volop bezig met de zoektocht totdat er een belangrijk bericht over de portofoon kwam. Er was contact met de persoon en deze was gezond en wel aan wal. Na dit bericht kon men het water laten voor wat het was en gaan inpakken om vervolgens retour te gaan.

Foto’s : Franklin Coenen

 

Cookievoorkeuren wijzigen