WADDINXVEEN – Op donderdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Stationsstraat in Waddinxveen. Al snel bleek dat het niet alleen om een schoorsteenbrand ging; er was veel rook in de woning.

De brand bleek vanuit de schoorsteen te zijn doorgeslagen naar het plafond boven de begane grond. Brandweerlieden hebben het plafond gesloopt, maar ook vanaf de eerste verdieping ging de vloer open. Er werd een zwart geblakerd stuk aangetroffen. Het had ook niet veel langer moeten duren voordat de brand was ontdekt, anders had het allemaal veel erger kunnen zijn. De brandweer is enige tijd bezig geweest in de woning. Na deze klus werd met behulp van de autoladder en een ramoneur de schoorsteen zelf nog geraagd.

Volgens een agent zou er geen cv in de woning zijn; deze zou alleen via een houtkachel warm gehouden worden. Stichting Salvage zal de schade opnemen.

Foto’s: Rob de Jong & Lars van der Toorn

Cookievoorkeuren wijzigen