NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op dinsdagavond is er rond half 7 een eenzijdig ongeval gebeurd. Hierbij raakte een voertuig op zijn kop te water. Dit gebeurde bij Nieuwerkerk aan de Schielandweg (N219).

De bestuurder kon zelfstandig zijn voertuig verlaten, maar is wel gewond geraakt en moest worden vervoerd naar het ziekenhuis. Duikers van de brandweer hebben een snelle controle uitgevoerd, maar er werd niemand meer aangetroffen. De automobilist raakte door onbekende in een slip en raakte vervolgens in de naastgelegen sloot. De reden van het in de slip raken is onbekend.

Een medewerker van een bergingsbedrijf is het water ingegaan om de auto vast te kunnen maken en deze is vervolgens uit het water getakeld en door de berger meegenomen. De provincie heeft aangegeven dat er extra gestrooid gaat worden, aangezien de weg nat was geworden en dit extra gevaar kan opleveren met de komende nacht waarin het gaat vriezen. Na het ongeval werd de weg volledig afgesloten tussen de Kerklaan en de Kleinpolderlaan.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen