GOUDA – Deze avond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op het Dotterplantsoen in Gouda. Meerdere omwonenden bemerkten een sterke brandlucht waarop de brandweer werd ingeschakeld.

Bij het ter plaatse komen van de brandweer was de brandlucht sterk te ruiken alleen was er geen directe oorzaak te vinden. Er werd uitgegaan van een mogelijke schoorsteenbrand omdat er rook werd gezien dat vanuit een schoorsteen bleek te komen. De brandweer controleerde de schoorsteen met behulp van de autoladder alleen werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van een schoorsteenbrand.

Verderop in de straat hadden buurtbewoners een kussen aangetroffen welke lag te smeulen bij een hoopje afval. Het kussen werd in de sloot gegooid. Toen de oorzaak bekend was en het kussen gedoofd was kon men inpakken en retour.

Foto’s: Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen