BOSKOOP – Op zondagmiddag is er brand ontstaan in een houtkachel in een woning aan het Noordeinde in Boskoop. De bewoners waren thuis en merkten zelf de brand op waarop zij de brandweer konden alarmeren.

De brandweer was snel ter plaatse en zette gelijk een binnenaanval in. De brand was snel onder controle. Wel zou de kachel (deels) opengebroken zijn om het vuur te kunnen doven. Een uitgepakte kettingzaag was daar gelukkig niet bij nodig, zodat de schade enigszins beperkt kon worden. Tevens is het pand nog geventileerd.

Nadat de brandweerlieden klaar waren en wilden inpakken, bleek dit een lastigere klus dan gepland; de hoge druk moest handmatig worden opgerold, aangezien er al een mankement bleek te zijn met de nieuwe tankautospuit. Salvage is vervolgens geweest om de schade in kaart te brengen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen