WADDINXVEEN – De Rijksrecherche onderzoekt het overlijden van een 39-jarige man vanochtend op de Oude Dreef in Waddinxveen. Op beelden van Omroep West (niet geplaatst op deze website) is te zien hoe drie politieagenten hardhandig een persoon op de grond werken en meerdere vuistslagen te verduren krijgt.

,,Meewerken, verdomme”, gillen politieagenten meerdere malen naar de persoon op de grond. Terwijl een omstander schreeuwt dat de aangehouden man losgelaten moet worden. Het is een heftig tafereel om te zien en  hoewel het niet officieel is bevestigd, wijst alles erop dat de beelden het incident in Waddinxveen van vanochtend blootleggen.

Wat er echter precies is gebeurd, kon het OM eerder vandaag nog niet zeggen. Evenmin kan het OM bevestigen of de overleden man de arrestant in het filmpje is. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen bevestigt dat er vanochtend tijdens een aanhouding een persoon is overleden. ,,Het is een standaardprocedure dat in dergelijke situaties het OM een onderzoekt instelt. Dat is direct in gang gezet. Het is OM is in dit stadium leidend.”

 De inmiddels veel bekeken video zou zijn gemaakt door een langsrijdende vrachtwagenchauffeur. Op de Dreef werd vanmorgen vroeg een politiecontrole gehouden, zei een woordvoerder van de politie.

Op het wegdek lagen vanmorgen twee stukken textiel. De Oude Dreef was lange tijd afgesloten vanaf de rotonde tot de afslag naar de Tweede Bloksweg.

Tekst: AD
Foto’s: Rob de Jong & John Wiersma (JOVIMedia)

Cookievoorkeuren wijzigen