NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Rond 10 uur op zaterdagavond zagen omwonenden van een woning aan de ‘s-Gravenweg rook onder het dak vandaan komen. Hierop werd de brandweer ingeschakeld.

Het betrof een woning die nog geen twee weken eigendom is van een nieuwe eigenaar. Tijdens de verbouwing werd ook de open haard uitgeprobeerd. Waarschijnlijk is dit de oorzaak van de brand, welke zich in het plafond / vloer bevond tussen de begane grond en eerste verdieping. De brandweer heeft een gedeelte van het plafond moeten slopen om bij de brandhaard te kunnen komen en deze vervolgens te kunnen doven. Nadat de eigenaar ter plaatse was gekomen, heeft de brandweer eerst nog een meting op koolmonoxide uitgevoerd voordat de schade door de nieuwe bewoner kon worden opgemaakt.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen