WADDINXVEEN – Op zaterdagavond heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Willem de Zwijgerlaan in Waddinxveen. Naast politie en ambulance werd ook de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand.

Van brand bleek echter geen sprake, wel was er lichte rookvorming van onder de motorkap van één van de voertuigen vandaan. De brandweer heeft wel een controle uitgevoerd. De bemanning van de ter plaatse gekomen ambulance heeft één persoon nagekeken, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Eén van de bestuurders is aangehouden na het ongeval, dit vanwege vermoedelijk alcoholgebruik. Het lijkt erop dat deze partij op de verkeerde weghelft heeft gereden en zodoende als spookrijder de aanrijding heeft veroorzaakt. Dit kon echter niet bevestigd worden.

De Willem de Zwijgerlaan werd na het ongeval afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer ter hoogte van de Albert Heijn. Ondanks de wegafsluiting besloten enkele automobilisten dat die niet voor hen was, waarop zij door de politie werden aangesproken. Nadat de beide voertuigen geborgen waren, kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen