WADDINXVEEN – Aan het einde van de middag en begin van de avond is de brandweer uren lang bezig geweest met een omgevallen boom. De boom vernielde daarbij een schuur en kwam gevaarlijk terecht bovenop een elektriciteitsverdeelhuis. Dit allemaal gebeurde op de Passage, pal achter het Stationsplein.

De bemanning van de Waddinxveense tankautospuit heeft in eerste instantie met een normale ladder takken van de boom afgezaagd. Dit allemaal gebeurde onder toeziend oog van medewerkers van Stedin. Omdat toch de hele boom weg moest, is de autoladder erbij geroepen. Zodoende kon de gehele boom worden klein gezaagd. Ook een andere boom moest het lichtelijk ontgelden, zodat men bij de bewuste boom kon komen.

Uiteindelijk is de brandweer meer dan drie uur bezig geweest met de inzet op de Passage. Nadat de klus geklaard was, kon men weer terug naar de kazerne.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen