WADDINXVEEN – De posten van Gouda en Alphen werden op donderdagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Zuidkade in Waddinxveen. Door de langdurige inzet op de Passage werden deze twee kazernes gealarmeerd voor deze melding.

Nog voordat de autoladder er was, zetten de brandweerlieden al een binnenaanval in. Hierbij werd al snel geconstateerd dat er rook in de keuken stond. Enkele onderdelen, waaronder een gasfornuis, kwamen dan ook vrij snel naar buiten, terwijl ze nog rookten. Nadat de autoladder ter plaatse was, kon men naar boven. De schoorsteen werd echter niet bereikt. Na een controle kon dit voertuig dan ook weer retour. De woning is daarna nog geventileerd, waarop het andere voertuig ook weer terug naar de kazerne kon.

Een ambulance kwam nog ter plaatse omdat een bewoner vermoedelijk rook had ingeademd, maar deze hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen