WADDINXVEEN – Op vrijdagochtend heeft de brandweer een melding ontvangen van een gasontsnapping aan de Kerkstraat in Waddinxveen. Bij werkzaamheden was met een graafmachine een leiding geraakt.

De leiding zou, volgens de uitvoerder, pal onder de trottoirband, welke weggehaald moest worden, hebben gelegen en klaagde hierover. Stedin heeft aangegeven vaker “problemen” te hebben met deze uitvoerder, aangezien het vaker tot dit soort meldingen zou zijn gekomen. De waarheid over deze twee stellingen blijft vooralsnog onbekend.

Eén woning kwam tijdelijk zonder gas te zitten door het voorval. De brandweer heeft metingen verricht en er werd inderdaad gas gemeten. Stedin heeft het gat gedicht waarop de betreffende woning weer was voorzien van gas. Ook in de omgeving is nog gecontroleerd op gas, maar dat werd niet meer aangetroffen. Hierop konden de brandweerlieden terug naar de kazerne en konden de werkzaamheden hervat worden. Een naastgelegen school hoefde gelukkig niet ontruimd te worden.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen