STOLWIJK – Woensdag 20 december even na 11:00 werden politie, ambulance en brandweer gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Schoonhovenseweg – N207 in Stolwijk.

Op de N207 tussen de aansluitingen met Stolwijk – dorp en Stolwijk industrieterrein bleken een bestelbus en een auto een aanrijding met elkaar te hebben gehad. De auto, komend vanuit Bergambacht, kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. De tegemoetkomende bestelbus probeerde nog uit te wijken maar een aanrijding kon niet meer worden voorkomen.

De bestelbus klapte op zijn kant en kwam tientallen meters verder tot stilstand. De auto kwam in de vangrail terecht op de tegengestelde richting. De weg lag bezaaid met brokstukken en zelfs een compleet afgebroken wiel liet als stille getuige zien hoe hard de klap geweest moet zijn. Ook de bak van de bestelwagen was losgekomen.

Niemand bleek bekneld te zitten. De chauffeur van de bestelbus kon met behulp van omstanders zelf zijn voertuig uitkomen en bleek niet gewond. De automobilist kon ook zelf uit zijn voertuig komen en is door de ter plaatse gekomen ambulancedienst gecontroleerd. Of dit slachtoffer ook naar het ziekenhuis is vervoerd is bij ons niet bekend.

De weg is tot even na 16:00 tussen Stolwijk en Bergambacht afgesloten geweest vanwege de afhandeling van het ongeval. Verkeer vanuit Gouda kon het ongeval via de naastgelegen parallelweg passeren.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen