MOORDRECHT – Zaterdagmorgen 2 december is er een ravage ontstaan op de Moordrechtboog – N457 nadat een vrachtwagen de vangrail heeft geramd en is omgeslagen.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het ongeval gewond en is door de ter plaatse gekomen ambulancedienst afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagen met trailer raakte door vermoedelijk de zeer gladde weg in de slip en knalde tegen de vangrail aan. De vrachtwagen kwam op de vangrail tot stilstand en de trailer brak los en belandde op de kant op de weg. Door het ongeval was heel de weg gestremd wat zorgde voor een volledige afsluiting van de N457.

De bergers kwamen met groot materieel ter plaatse en begonnen met het bergen van de gecrashte combinatie. Om de vrachtwagen van de vangrail af te krijgen moest deze worden opgetild door een kraan. Toen de vrachtwagen van de vangrail af getild was scheurde de brandstoftank en de vele liters diesel verspreidde zich over de weg. De bergers konden de lekkage snel onder controle brengen. De trailer werd weer recht op de weg gezet met behulp van twee kranen.  Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse voor het opruimen van de diesel.

De N457 zal nog de gehele dag dicht blijven.

 

Foto’s & Video: Franklin Coenen

 

Cookievoorkeuren wijzigen