STOLWIJK – Donderdagmiddag 30 november even na 15:15 werden brandweer, ambulance en politie in grote getale naar de Beijerscheweg thv perceel 17 in Stolwijk gestuurd voor een voertuig te water.

Een vrachtwagen bleek van de weg te zijn gekanteld waarna deze in de sloot terechtkwam. De chauffeur probeerde uit zijn cabine te klimmen maar het lukte niet. Omwonenden die het ongeval zagen gebeuren wisten met een ladder de cabine te bereiken en hielpen de chauffeur uit zijn benarde positie.

De inmiddels ter plaatse gekomen ambulancedienst heeft zich over het slachtoffer ontfermd maar deze bleek niet gewond waarna de ambulance al snel retour kon. Ook werden bijna alle gealarmeerde brandweervoertuigen ook afgemeld.

De Beijerscheweg, aan de ‘smalle kant’, is tot in de avond afgesloten geweest voor het verkeer. Aan het begin van de avond heeft de wegbeheerder een afzetting geplaatst en kon het verkeer weer verder. De vrachtwagen zal waarschijnlijk op vrijdag geborgen gaan worden.

Hoe de vrachtwagen, welke geladen was met zand, van de weg kon raken is nog onduidelijk. Op een paar honderd meter na was de vrachtauto op zijn bestemming om te lossen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen