GOUDA – Om 04:45 deze zondagmorgen werd de brandweer van Gouda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Roerdompstraat in Gouda.

Medewerkers van 112HM, welke op weg naar huis waren, roken een brandlucht op de Reigerstraat en hoorde een (brand)alarm af gaan. De medewerkers zochten korte tijd naar de locatie van de geur en het geluid maar konden deze niet precies vinden waarna de politie in kennis werd gesteld. Deze waren snel ter plaatse en zijn ook op onderzoek uitgegaan. Uiteindelijk ontdekte een agent om welke woning het ging en bleek er al snel sprake van een daadwerkelijke brand.

De daarop gealarmeerde brandweer is de woning, welke verbouwd wordt, binnengetreden en kwam tot de ontdekking dat de vloer van de zolderverdieping volledig in brand stond. Na het bluswerk werd de vloer gesloopt om te kijken of de brand echt uit was. Na deze controle kon de woning geventileerd worden. Rond kwart voor zes waren alle werkzaamheden gedaan en konden alle hulpdiensten weer retour.

Bij de brand raakte niemand gewond. In de betreffende woning was ten tijde van de brand niemand aanwezig. De huizen naast het betreffende pand zijn ontruimd geweest. Nadat de brandweer de buurwoningen had gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van koolmonoxide mochten de bewoners weer terug naar huis.

De brand in de woning heeft veel schade aangericht. De woningbouwvereniging is hierover in kennis gesteld. Volgens de brandweer had het niet lang meer geduurd voor dat de brand uitslaand zou zijn geworden.

Foto’s: Marco van Bemmel & Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen