WADDINXVEEN – Vrijdagmorgen werden omstreeks half vijf de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Kouwe Hoek in Waddinxveen. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand.

Ter plaatse bleek het bedrijfsverzamelgebouw van de Carewash vol rook te staan en waren achter op het terrein de vlammen zichtbaar. De brandweer zette direct de aanval in op het vuur en kon hiermee erger voorkomen. De brand is begonnen tegen de gevel van het gebouw.

Nadat de brand uit was en de brandweer het hele pand had gecontroleerd kon er geventileerd worden. Hierbij kwam er nog flink wat rook naar buiten.

De oorzaak van de brand zal worden onderzocht maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Sinds er op deze plek een autowasstraat zit is het de vijfde keer dat de brandweer hier staat voor een flinke brand. De laatste keer was in 2015. Toen brandde de, toen nog Carwash XL, volledig uit.

Uiteindelijk bleek het wel het pand van de Carewash te zijn maar niet de wasstraat zelf. Medewerkers van de wasstraat lieten weten dat deze gewoon geopend zou zijn vandaag. De schade is vooral in een kantoortje van het bedrijf wat eveneens in dit gebouw gevestigd zit.

Foto’s: Ingezonden

 

Cookievoorkeuren wijzigen