NIEUWERBRUG РDe hulpdiensten werden deze morgen gealarmeerd voor een heftig ongeval op de A12 bij afrit Nieuwerbrug. Ter plaatse trof men ̩̩n grote ravage aan.

Een automobiliste is met haar voertuig spookrijdend de afrit van Nieuwerbrug opgereden in de richting van Gouda. Halverwege stopte ze even en aanwezige wegwerkers probeerden haar nog te waarschuwen en tegen te houden, maar net voordat zij bij haar auto waren gaf ze gas en reed tegen het verkeer in de A12 op. Een paar seconde duurde het vervolgens voordat een aantal dreunen te kennen gaven dat het volledig mis was gegaan.

De hulpdiensten hebben alle slachtoffers uit hun voertuigen gehaald en behandeld waarna enkelen naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De A12 richting Utrecht werd direct volledig afgesloten en dit is zo gebleven tot 16:00. Dit veroorzaakte een enorme verkeerschaos in het hele Groene Hart.

De VOA kwam ter plaatse en is begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek. Men verwacht met de volledige afhandeling van het ongeval tot circa 16:00 uur nodig te hebben.

Waarom de vrouw spookrijdend de A12 op ging is onbekend en zal worden onderzocht. De vier zwaarbeschadigde voertuigen worden afgevoerd door een berger.

Foto’s & Video: Ingezonden

Cookievoorkeuren wijzigen