VOORHOUT – Zaterdagmiddag 11 november is rond 13:20 uur een automobilist aan de dood ontsnapt na een aanrijding met een trein. De automobilist stond op het spoor stil omdat een vrachtwagen voor hem klem zat onder de slagboom. De automobilist is zo ver mogelijk naar voren gegaan maar kon echter niet voorkomen dat de achterzijde van het voertuig geramd werd door de trein.

De hulpdiensten rukte met groot materieel uit, meerdere politiewagens, brandweer, ambulances en de traumahelikopter uit Amsterdam werden opgeroepen. De automobilist is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel gecontroleerd, echter was hij niet gewond. Hierop is de traumahelikopter ook geannuleerd.

De Herenstraat was ten tijden van het ongeval ter hoogte van de spoorwegovergang volledig gestremd voor al het verkeer. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak van het ongeval. De passagiers in de trein zijn overgezet op een ander vervoersmiddel, voor de reizigers tussen Haarlem en Leiden werden NS bussen ingezet. Rond 15:30 uur werd de spoorovergang weer vrijgegeven.

Foto’s : Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen