MOORDRECHT – Even voor half vier van vrijdag op zaterdagnacht ging het enorm mis op de A20 bij Moordrecht / Nieuwerkerk aan den IJssel. De hulpdiensten werden gealarmeerd voor een ongeval met beknelling. Niet veel later werd er opgeschaald naar middelhulpverlening. Brandweer, ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Direct werd door Rijkswaterstaat en later door Vermeulen de A20 richting Rotterdam bij Knooppunt Gouwe dicht gezet. Deze is dan ook direct enkele uren afgesloten geweest.

Ter plaatse bleek een auto met hoge snelheid te zijn ingereden op een auto die op de vluchtstrook stond. In de auto die hier stil stond zat een vrouw die volgens omstanders ook nog eens zwanger zou zijn. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd waarna zij is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Haar toestand is op dit moment onbekend.

In de auto die achterop botste zat een man welke ter plaatse aan zijn verwondingen overleed.

De VOA kwam ter plaatse en heeft langdurig onderzoek gedaan waarna de berging kon worden opgestart. Hierna kon de A20 worden schoongemaakt en zou tussen acht en negen uur de A20 weer worden vrijgegeven.

De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

112HM wenst nabestaanden, familie en andere betrokkenen van beide slachtoffers veel sterkte.
Item later geplaatst in verband met de ernst van de situatie.

UPDATE:

Helaas is door de politie zondagmorgen het droevige nieuws naar buiten gebracht dat ook de 33-jarige vrouw aan haar verwondingen is overleden. Eerder overleed al het mannelijke slachtoffer bij het ongeval.

 

UPDATE POLITIEBERICHT:

Nieuwerkerk aan den IJssel – De 33-jarige vrouw die gewond in het ziekenhuis lag na de aanrijding op de A20 is aan haar verwondingen overleden. Bij het verkeersongeval op zaterdag 4 november ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel overleed ook een 24-jarige man uit Rotterdam.

Bij de meldkamer kwamen om 3.20 uur meerdere meldingen binnen van een ernstig ongeval met twee voertuigen waarbij meerdere personen bekneld zouden zitten. Hulpverleners die ter plaatse kwamen, konden niets meer doen voor het mannelijke slachtoffer, hij was al overleden. De vrouw zat bekneld. De brandweer bevrijdde haar uit het voertuig en ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis waar zij later overleed. Rijkswaterstaat sloot de weg af zodat de hulpverleners hun werk konden doen. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Getuige geweest? Bel de politie

De politie komt graag in contact met getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Bent u getuige geweest? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Ingezonden

Cookievoorkeuren wijzigen