GOUDA – Woensdag op donderdagnacht 2 november was het weer raak in Gouda. De hulpdiensten werden gealarmeerd door de beveiligingsdienst dat er meerdere auto’s in brand zouden staan op een parkeerterrein van ODMH (Omgevingsdienst Midden Holland). De beveiligingsbeambte deed zijn ronde en trof de auto’s aan. Hij heeft nog een eerste bluspoging verricht maar het vuur was al te hevig.

Ter plaatse trof men inderdaad minimaal drie auto’s die in brand stonden. De brandweer zette direct met twee stralen de aanval in op het vuur en kon verdere uitbreiding voorkomen.

Op het parkeerterrein stonden acht auto’s van ODMH naast elkaar geparkeerd en vreemd genoeg was bij bijna alle voertuigen minimaal één (zij)ruit kapot. Bij minimaal twee auto’s leek er totaal geen sprake van brand maar was wel een ruit vernield. Het lijkt er dan ook sterk op dat er opzet in het spel is.

Of de auto’s in brand zijn gestoken en of de andere auto’s mogelijk geprobeerd zijn in brand te steken zal door de politie worden onderzocht. De optie dat dit een gerichte actie tegen de ODMH is zal ongetwijfeld ook worden onderzocht.

Heeft u iets gehoord of gezien? Of heeft u mogelijk privé camera’s waarop het terrein te zien is? Neem dan contact op met de politie in Gouda op: 0900-8844.

NB: De kentekens op de foto’s zijn in dit geval, hoewel u anders van ons gewend bent, niet onherkenbaar gemaakt omdat de auto’s allen tot één bedrijf behoren en het duidelijk is om welk bedrijf dit gaat.

Foto’s: Ingezonden

Cookievoorkeuren wijzigen