MOORDRECHT – Deze avond werd de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Zuidplaspolderweg in Moordrecht. Na aankomst van de eerste eenheden werd er al vrij snel het sein middelbrand gegeven.

Ter plaatse bleek er een flinke schoorsteenbrand te zijn uitgebroken welke zich verspreidde naar het dak van het bedrijfspand. De brandweer begon direct met de blussing vanaf de grond en vanuit de lucht met behulp van de autoladder. De brand woedde in een bedrijf welke gespecialiseerd is in het reinigen van stalen voorwerpen, het bedrijf gebruikt hiervoor grote ovens. Een stalen voorwerp waarop plastic resten zaten werd gereinigd in zo’n oven en naar alle waarschijnlijkheid is deze oven te heet geworden waarop het aan de oven aangesloten schoorsteenkanaal is gaan branden.

De brandweer heeft de gastoevoer naar de oven afgesloten zodat deze uit ging. Stedin is ter plaatse gekomen en heeft de gaskast gecontroleerd. De brandweer is enige tijd bezig geweest met blussen waarna het sein brandmeester gegeven kon worden. In de oven zit een koelingssysteem en de brandweer heeft deze door werknemers laten inschakelen zodat de oven kon afkoelen en het gevaar geweken was. Na een paar laatste controles kon de brandweer inpakken en retour.

Foto’s: Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen