GOUDA – De hulpdiensten werden rond vier uur deze nacht gealarmeerd voor een voertuig te water op de Karnemelksloot in Gouda. Een serie brandweervoertuigen, politie eenheden, twee ambulances en het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd.

Ter plaatse bleek een auto vanuit de IJssellaan rechtdoor te zijn gereden de Karnemelksloot op, daar waar je normaliter alleen links of rechtsaf kan. De auto ramde het hek wat daar langs de waterkant staat en ging met een flinke vaart de sloot in.

De twee inzittenden klommen via de kofferbak naar buiten en zwommen naar de kant. Eén inzittende zwom terug om zijn telefoon veilig te stellen waarna beide heren op de kant klommen en het op een lopen zetten.

Ver met hun natte pak kwamen ze echter niet. De politie was snel ter plaatse en op aanwijzing van getuigen kon in zeer korte tijd twee maal aanhouding worden gedaan.

De brandweer heeft voor de zekerheid nog een zoekslag in het water gemaakt maar daar werd niemand meer aangetroffen waarna men retour kon. Een berger mocht de auto weer op het droge zetten.

Foto’s: Franklin Coenen, Ingezonden & Lars van der Toorn

 

Cookievoorkeuren wijzigen