BODEGRAVEN / REEUWIJK – Zaterdag werd de 24 uursdienst gegeven voor de jongens en meiden van de jeugdbrandweer bodegraven. Bij deze 24 uursdienst is de jeugdbrandweer vanaf zaterdagochtend 8 uur tot zondagochtend 8 uur actief geweest met diverse incidenten. Deze incidenten zijn door de Leiding in scene gezet.

Hieronder zijn de fotoverslagen te zien van incidenten die zich zaterdagnacht hebben afgespeeld. De meldingen waren: Persoon te water aan het Limespark in Bodegraven, Uitslaande voertuigbrand aan de Portugalweg en in de ochtend een vermiste tijger in het Reeuwijkse Hout.

Melding persoon te water in het limespark in Bodegraven

Zaterdagavond kwam er voor de jeugdbrandweer om 20:00 een melding binnen van een persoon dat ter water zou zijn geraakt in het limespark in bodegraven. Echter was er geen exacte locatie bekend. Door de grote omvang van het terrein werden er twee ploegen met een warmtebeeldcamera op pad gestuurd. Na een korte zoektocht werd er aan de waterkant een man gevonden, deze werd al snel uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Toen de gewonde man weer aanspreekbaar was werd bekend dat er mogelijk nog een persoon mogelijk in het water zat. Hierop werd de zoektocht voortgezet. Ook dit slachtoffer werd gevonden en overgedragen aan het ambulancepersoneel waar deze kon worden gereanimeerd.

Melding uitslaande voertuigbrand aan de portugalweg in Bodegraven

Rond 1 uur in de nacht kwam er een melding binnen dat er naast de brandweerkazerne een voertuig volledig in brand stond. De brandweer en politie spoedde zich naar de brand. Hier werd direct door de jeugdbrandweer 2 stralen hoge druk ingezet. Na een tijdje blussen was het vuur volledig gedoofd.

Melding vermiste tijger in het Reeuwijkse Hout in Reeuwijk

In de vroege morgen kwam er bij de meldkamer rond 5 uur de melding dat er een tijger was ontsnapt welke vermoedelijk in het Reeuwijkse Hout zat. De jeugdbrandweer werd gealarmeerd en ging gewapend met zaklampen op zoek naar de tijger. Na een lange wandel en zoektocht werd er aan de waterkant in het riet de tijger gevonden. Na onderling overleg werd het dier vakkundig uit het riet gehaald.

Foto’s: Lars van der Toorn

Foto’s melding persoon te water

 

Foto’s melding uitslaande voertuigbrand aan de Portugalweg in Bodegraven

 

Foto’s Melding vermiste tijger in het Reeuwijkse Hout in Reeuwijk

Cookievoorkeuren wijzigen