NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Zondagmiddag 24 september werden de hulpdiensten omstreeks half 4 gealarmeerd voor een ongeval op de afrit A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Het zag er niet goed uit want ook het mobiel medisch team werd gealarmeerd.

Ter plaatse bleek al snel dat het goed mis was, een motorrijder was hard ten val gekomen en zou tegen een boom zijn geklapt. De motor zelf kwam naast de weg in de bosjes terecht. De ter plaatse gekomen hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer de medisch noodzakelijke hulp te bieden maar helaas mocht dit niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het mobiel medisch team werd gecanceld. De op – en afrit werden afgesloten door de politie.

De Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse en heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Na het afronden van het ongeval kon de berger beginnen met het bergen van de motor, deze is “zwevend” vervoerd zodat de politie deze verder kan onderzoeken. De verongelukte motorrijder reed samen met een groepje andere motorrijders. Deze zijn opgevangen door slachtofferhulp, hun motoren zijn ook meegenomen door de berger.

De afrit werd rond kwart voor 5 weer vrijgegeven.

Vanwege de ernst van dit ongeval is er enkele uren gewacht met het publiceren van dit item. Team 112HM wenst de familie, nabestaanden en andere betrokkenen veel sterkte met dit verlies.

Foto’s : Franklin Coenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen