REEUWIJK – Zaterdag 23 september zijn de voorrondes van de regionale brandweer vaardigheidstoetsen van start gegaan. Dit maal werden de wedstrijden georganiseerd door de brandweer van post Reeuwijk en speelden zich af op het terrein van Edelman aan de Schinkeldijk in Reeuwijk.

In totaal speelde er aan de wedstrijden zes ploegen mee. Dit waren in volgorde van deelname: Team Facilitair, Driebruggen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Katwijk en Voorhout. Het scenario betrof een industriebrand met doorslag naar de ruimte ernaast. Volgens de melder zou er een explosie plaatsgevonden hebben waarbij er een harde knal hoorbaar was. De ruimte zou al volstaan met een flinke hoeveelheid rook en er zou ook een rode gloed zichtbaar zijn.

Bij aankomst van de brandweer liep er een onderhoudsmonteur met een brandende hand over het terrein die de dichtstbijzijnde sloot insprong. Hierop moest de brandweer direct schakelen om de onderhoudsmonteur uit het water te redden en tegelijkertijd zich bezighouden met wat er in het bedrijf had afgespeeld. In de ruimte waar het vuur was doorgeslagen was een vrachtwagenchauffeur met zijn collega aan het lossen. Door de schrik van de explosie viel de pallet, welke in de lepels hing, op de collega. De collega raakte hierdoor met zijn been bekneld. Ook zou de timmerman van het bedrijf vermist zijn.

De brandweer moest zich nu op meerdere zaken richten, het slachtoffer die bekneld zat, de vermiste timmerman, de brand in de ruimte waar de timmerman zich zou bevinden en de doorslag van de brand naast het beknelde slachtoffer. Tijdens het begin van de wedstrijd was al snel de verschillende werkwijze van de ploegen zichtbaar. De een richtte zich bij aankomst direct op het slachtoffer en de ander richtte zich weer meer in op de brandhaard.

Nadat alle ploegen met de wedstrijd klaar waren kon de jury de ploegen gaan beoordelen. De ploegen zijn in de volgende volgorde geëindigd.

  1. Zevenhuizen
  2. Team Facilitair
  3. Nieuwerkerk aan den IJssel
  4. Katwijk
  5. Driebruggen
  6. Voorhout

Al met al was het een gezellige maar vooral leerzame dag en kan de organisatie terugkijken op een geslaagde wedstrijd!

Hieronder vindt u de fotoserie per Kazerne in volgorde van deelname.

Foto’s & Video: Lars van der Toorn & Franklin Coenen

 

De melding

Team Facilitair

Driebruggen

Nieuwerkerk aan den IJssel

Zevenhuizen

Katwijk

Voorhout

Foto’s wedstrijdveld

Prijsuitrijking

Cookievoorkeuren wijzigen