GOUDA – Deze avond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op de Raam in Gouda. Ter plaatse bleek er een stapel afval in brand te staan in het aan de Raam gelegen appartementscomplex.

De brandweer begon direct met een binnenaanval en kon het brandende afval al snel blussen. Bewoners van woningen op de bovenste etage konden vanwege de rook hun woning niet uit. In totaal zijn 3 personen door de ter plaatse gekomen autoladder naar beneden gehaald. De brandweer heeft het appartementscomplex geventileerd met een overdrukventilator om zo al de rook te verdrijven. Ook werden er controles uitgevoerd in de woningen zelf. Toen alles in orde bleek zijn de restanten van het afval naar buiten gebracht en opgeruimd.

Of de bewoners hun woning direct weer konden betreden is niet bekend.

Foto’s: Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen