MOORDRECHT – Maandagmiddag 4 september werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Zuidbaan in Moordrecht. Ter plaatse kwam er lichte rookontwikkeling uit een vuilniswagen.

De brandweer controleerde de vuilniswagen en de inhoud met behulp van een warmtebeeldcamera. Na overleg met de ter plaatse gekomen officier van dienst werd er besloten om de vuilniswagen te laten lossen bij een bedrijf in Dordrecht. Onder begeleiding van de politie ging de vuilniswagen al rokend richting Dordrecht. Echter bleek al snel dat het idee om de vuilniswagen te laten rijden niet echt goed uitpakte.

Op de A20 nabij Nieuwerkerk aan den IJssel begon de vuilniswagen meer en meer te roken en werd na verloop van tijd de eerst witte rook zwart. De vuilniswagen werd stilgezet op de A20 bij Rotterdam, waarna de brandweer nogmaals werd gealarmeerd. Door de brand werd ook deels de verbindingsweg naar de A16 afgesloten wat voor een flinke vertraging zorgde. Het sein middelbrand werd gemaakt en de brandweer heeft de handen vol gehad om de brandende lading te blussen.

Foto’s en dashcambeelden: Franklin Coenen &
Twitter Rijkswaterstaat verkeer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen