HAASTRECHT - Rond 12:15 op dinsdagmiddag 29 augustus is een fietser aangereden door een lijnbus op de Provincialeweg Oost – N228 in Haastrecht. Meerdere politie eenheden, twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen.

De fietser, een jongen van rond de 12 jaar oud, raakte bij de aanrijding ernstig gewond. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen. De heli landde in een nabijgelegen weiland. Enige tijd later is het slachtoffer, onder begeleiding van de MMT arts, met spoed per ambulance vervoerd naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. De buschauffeur raakte niet gewond. In de bus zaten twee passagiers op het moment van de aanrijding, zij zijn hevig geschrokken maar niet gewond geraakt.

De jongen wilde vanaf het fietspad de N228 oversteken naar de andere kant om bij zijn huis te kunnen komen. Mogelijk dacht het slachtoffertje dat de bus zou gaan stoppen bij de bushalte waar hij wilde oversteken. De bus hoefde daar niet te stoppen en probeerde de jongen nog te ontwijken maar het slachtoffer werd alsnog aangereden met zijn fiets. De VOA doet hier onderzoek naar.

De N228 is volledig afgesloten tussen Haastrecht en Oudewater en zal rond 15:00 pas opengaan i.v.m. het technische onderzoek van de politie.

Update 30-08-2017 17:30

Vandaag is bekend geworden dat het slachtoffer, een 11 jarige jongen, aan zijn verwondingen is overleden. 112HM wil via deze weg de nabestaanden veel sterkte wensen met dit vreselijke verlies.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen