Den Hoorn – Bij een bedrijf aan de Hooipolder heeft vannacht een zeer grote brand gewoedt.

De brand werd ontdekt rond kwart voor elf en binnen één minuut werd al opgeschaald naar grote brand en na 6 minuten naar ‘zeer grote brand’. Mogelijk heeft de brand zich al geruime tijd binnenshuis kunnen ontwikkelen voordat deze uitslaand werd.

De vlammen slaan uit het dak van het pand en de rook is tot ver in de omgeving te zien. Er zijn ontploffingen te horen en mensen zijn bezig om snel auto’s weg te halen.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Wateringen, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, met ondersteuning uit onder andere De Lier, Monster, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Bij de brand komt veel rook vrij. Deze trekt in de richting van het Westland. Er zijn meetploegen onderweg om metingen te doen.

Medewerkers van een nabijgelegen kleding inzamel bedrijf hebben geprobeerd om de busjes weg te rijden, maar moesten die pogingen al snel staken. Het brandende pand moet als verloren worden beschouwd; voor de naastgelegen panden moet worden gevreesd.

Update 23:00: Er is ‘GRIP 1’ afgekondigd. Dat betekent dat er op bestuurlijk niveau gecoordineerd gaat worden tussen de diverse overheidsdiensten.

Update 23.10: De brand is zeer fel en de brandweer lijkt afstand te gaan nemen tot het object. Het grootschalig watertransport wordt op dit moment aangelegd. Een tweede brandweerpeloton met vier tankautospuiten uit Den Haag en Wateringen is gealarmeerd. Er zijn ook extra hoogwerkers gealarmeerd.

Update 23:20: De rook is gedraaid; de rook gaat nu in richting van Schipluiden en De Lier

Update 23:25: De eigenaren van de panden op het terrein worden opgevangen en hen wordt gevraagd wat er in hun bedrijven ligt opgeslagen, zodat de brandweer zich een beeld kan vormen van de eventuele gevaren. De burgemeester is ook ter plaatse.

Update 23:30: Het pand van ‘Dalsem’ begint nu ook te branden.

Update 23:45: De brandweer adviseert om deuren en ramen gesloten te houden en ventilatiekanalen uit te zetten in verband met de rook.

Update 23:55: Er wordt nog een peleton brandweervoertuigen ter plaatse gestuurd, waaronder zelfs een voertuig uit de buurregio Hollands-Midden. Er worden ook meerdere hoogwerkers ter plaatse gestuurd om de brand ‘van bovenaf in te pakken’.

Update 23:58: Westland Infra is onderweg voor assistentie om elektra en gas af te sluiten.

Update 23:59: De brand woedt bij de kledinginzamelaar, bij een scooterhandel ‘Lease Express‘ en een gedeelte van het bedrijf ‘Dalsem’. Benfried en ‘Sunder bromfietsen’ lijken gespaard te blijven.

Update 00:13: De brandweer zet meetploegen in en zet in op behouden van aangrenzende panden. De Woudseweg tussen de Rijkstraatweg en de Harnasdreef is afgesloten voor het verkeer

Update 02:30: De brandweer heeft twee ‘kranen’ besteld, waarmee de brandende panden gesloopt zullen gaan worden. Hierdoor kan de brandweer de brand beter blussen.

Foto’s en volledige tekst: Regio15

Cookievoorkeuren wijzigen