BODEGRAVEN – Vrijdagavond 18 augustus zijn de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een melding persoon te water op de Buitenkerk in Bodegraven. Al snel werd er opgeschaald naar middel duikalarm en niet veel later maakte de brandweer er zelfs groot duikalarm van.

De melding bleek ernstig. Een kind zou te water zijn geraakt en uit het zicht zijn verdwenen. Brandweerduikers werden ingezet en begonnen met een zoektocht. Rond tien voor half 9, een half uur na melding, werd er inderdaad een kind aangetroffen en uit het water gehaald. Het kind van naar horen zeggen 5 jaar oud werd aan de kant opgevangen door ambulancepersoneel en het ingevlogen mobiel medisch team waarna de reanimatie is gestart.

De hulpdiensten zijn enige tijd ter plaatse bezig geweest in een ambulance waarna het slachtoffer met spoed werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hierna werd alles opgeruimd en gingen de overige hulpdiensten retour.

Hoe het kind ter water is geraakt is niet bekend.

Update politiebericht:

Bodegraven – Het 5-jarig jongetje dat op vrijdagavond 18 augustus aan de Buitenkerk te water raakte, is in het ziekenhuis overleden.

Rond 19.45 uur werd er die avond melding gedaan dat een spelend kind te water was geraakt in de Oude Rijn. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse en er werden meerdere duikteams van de brandweer ingezet. Om de zoekactie in het water zo goed mogelijk te laten verlopen werd de scheepvaart over de Oude Rijn stil gelegd en bleef de brug gesloten zodat de hulpdiensten konden blijven aanrijden. Na ongeveer een half uur vonden de duikers het jongetje en werd gestart met reanimatie. Het slachtoffertje werd hierna vervoerd naar het ziekenhuis. Ondanks alle levensreddende handelingen is hij daarna in het ziekenhuis overleden.
De politie probeert de exacte toedracht van hoe het jongetje te water is geraakt te achterhalen.

112HM wenst nabestaanden, betrokkenen en betrokken hulpverleners veel sterkte toe met deze tragische gebeurtenis.

Foto’s : Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen