REEUWIJK – In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 augustus kwam er bij de alarmcentrale een melding van een woningbrand op de Reewal in Reeuwijk. Brandweer Reeuwijk en Gouda gingen hierop ter plaatse.

Eenmaal op de plaats van het incident stond de hal van de woning al vol rook. De meterkast, die zich direct achter de voordeur bevond, zou in brand staan. De brandweer deed direct een binnenaanval en bij het openen van de kast werd het nog even spannend. Het halletje vulde zich met vuur, vonken en geknetter van stroom maar door snel en kordaat optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Nadat de vonkenregen, veroorzaakt door de stroom, ophield en het vuur nagenoeg geblust was kon men verdere verkenning doen. Even was men bang voor doorslag naar achter of boven maar uiteindelijk bleek de brandweer op tijd en dit te hebben voorkomen.

Salvage en Stedin kwamen uiteindelijk ook ter plaatse om de brandweer en bewoner te assisteren met de afhandeling. Wat de oorzaak van de brand in de meterkast was is nog onbekend. De schade is fors.

Foto’s van de meterkast met toestemming van de bewoner.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen